De Finse archipel als geboortegrond

De roots van XO liggen in de Finse archipel waar weersomstandigheden onstuimig kunnen zijn. De boten zijn ontworpen om op ieder moment uit te varen, ook wanneer anderen in de haven moeten blijven.

Het beste design heeft altijd een focus op functie, maar is niets zonder een bestuurder. Het doel van XO is om je dit te laten ontdekken. Ieder detail is ontworpen met dit in het achterhoofd. Het eindresultaat is meer dan de som der delen. Niets is overbodig.

Design by sea

XO boten zijn geboren en opgevoed in de Finse archipel. Waar felle wind en een steile golfslag, bittere koude of brandende zon de dienst uitmaken. Hierop is ieder detail, van stuurstoel tot zwemtrap, ontworpen voor een unieke vaarbeleving, ongeacht de weersomstandigheden.

Dit is het uitgangspunt van XO’s unieke design. De rigide aluminium romp is sterk en stijf. De lange waterlijn, slanke vorm en extra diepe V-vorm onder water zorgen voor een zijdezachte vaarbeleving onder alle weersomstandigheden.

Ieder XO detail is ontworpen met jou in gedachten. Het maakt een boot die je naadloos past en je uitdaagt om nieuwe horizonten te ontdekken, ook wanneer anderen niet kunnen uitvaren.

Het verborgen hart van een XO

De romp vormt de basis van iedere XO. Verantwoordelijk voor de herkenbare verschijning en identiteit van onze boten.

De aluminium deep V-hull is duurzaam, stil, sterk en stijf. Onovertroffen hydrodynamica geeft XO de vaareigenschappen waar het beroemd mee is geworden en biedt het meeste comfort in ruige omstandigheden.

Onverwoestbaar

Aluminium is sterk als staal maar weegt slechts een derde daarvan. Het roest, corrodeert of rot niet en is bestand tegen temperaturen beneden het vriespunt tot meer dan 200 graden daarboven.

Aluminium heeft een lange levensduur en is beter bestand tegen metaalmoeheid. Aluminium is daarnaast volledig recyclebaar

Deep V snijdt als een mes door het water

De prestaties van onze aluminium romp zijn getest onder uiterst uitdagende omstandigheden. De slanke vorm, verticale boeg en de daaruit voortkomende lange waterlijn snijdt de golven moeiteloze aan. Dit maakt varen met een XO tot een absoluut genoegen, onder alle weersomstandigheden.

Wave Cutter

De verticale boeg verlengt de waterlijn en verbetert de entreehoek. Het heeft de vorm van een wave piercer, bedoeld om door een golf heen te gaan.

Handling

Unieke stabiliteit en wendbaarheid. Een XO vreet zich in een bocht. Zonder toerenverlies en met gelijke snelheid. Het zijn boten waarmee je de hoek om kunt gaan en er onverstoorbaar uitkomt om je weg te vervolgen.

Geen dode hoek

360° onbelemmerd uitzicht.

Geminimaliseerde weerstand

Lange waterlijn van een gestroomlijnde romp.

LOW PROFILE, HIGH PERFORMANCE.

Aerodynamisch met een laag zwaartepunt.

Force

Optimale vermogen/gewicht verhouding.

Totale controle onder alle omstandigheden

De stuurstand vormt het zenuwcentrum van een XO en is ingericht en uitgerust om onder alle omstandigheden volledige controle te behouden.

All you need

Geen overbodige extra's.

XO Design philosophy